Tredje sejr på stribe

Det var de Færøske drenge fra Føroyar mod de kristne der denne sensommerdag skulle slå klinger om 3 point.

Kampen startede relativt jævnbyrdigt, men FCU satte sig på løjerne efter 10 minutter. Med boldbesiddelse og med fint genpres formåede FCU at bevare overtaget, og efter 17 minutter skulle kampens første mål falde. En bold sendt i 10’er området til Nick, der via en lækker berøring blev lagt død til Randrup, der med en glidende yderside kunne sende Wiik i dybden skulle vise sig at være præcis, hvad der var behov for. 1-0 og FCU ikke ufortjent foran.

Efter føringsmålet stod Føroyar dog for initiativet. Både den neutrale tilskuer, tilskueren der skulle holde med Føroyar og kampens dommer måtte nyde aftenenes detalje. Føroyar spillede via 5 førstegangsberøringer sig fri, og heldigvis valgte overliggeren at være på FCU’s side, da en ellers flot assist endte med ingenting. Senere i halvlegen måtte vores centrale midt CC ty sig til sin overkrop, og via en skuldetackling blev der dømt straffe. Om end det virkede relateret, så må dommeren roses generelt for dagens indsats, så mon ikke det var reelt nok. 1-1 to minutter inden pausen og en meget lige kamp var uafgjort ved halvlegs teen.

Både roser og riser blev leveret ved halvlegspausen, og hvorvidt det var det ene eller det andet der var udslagsgivende er endnu uvist, men blot 180 sekunder skulle FCU bruge i 2. halvleg før 2-1 målet var en kendsgerning. Jokke blev af to minutters boldbesiddelse sat i scene foran kassen. Med 2-3-4-5 lækre driblinger satte Jokke sig selv i position, hvor venstrebenet kunne give los, og 2-1 målet var en realitet.

I en kamp hvor, indrømmet, kampen bølgede lidt frem og tilbage fik Jokke endnu en gang bolden på højre kanten. Med et nærmest Beckhamsk indlæg fik Jokke ramt Vixø pande, og 3-1 målet stod printet på måltavlen i Valby Park. Stor cadeau skal der lyde til vores Færøske venner i den forstand at de havde stor ære i et ekstremt spændende opgør.

Ingen FCU definitivt lukkede opgøret blev der via en dårlig clearing på et hjørnespark sat lidt spænding i kampen. 3-2 var resultatet i 6 minutter inden FCU igen via flot opspil lukkede kampen. Endnu en gang skulle boldbesiddelsen vise sig udslagsgivende (på dette tidspunkt havde Føroyar, umiddelbart retfærdigt, fået et rødt kort), hvor Mathias blev sat i scene en mod en.

Efter et par futsal driblinger blev højre back sat, som var det birketræ i Harttzen, og med et uretfærdigt præcist indlæg fik Randrup via en svedig pande sat bolden i mål til resultatet 4-2. Man of the match blev meget fortjent Jokke, der spillede en fremragende kamp. Det betyder at FCU efter 3 kampe kan nyde 9 point. En rekord i klubbens kortvarige, men meget indflydelsesrige historie.